Ce spune directorul CNAIR despre realizarea drumului expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni?!
Drumul Expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni reprezintă un proiect esențial pentru dezvoltarea municipiului Râmnicu Vâlcea, mai ales având în vedere faptul că Autostrada Sibiu-Pitești ne ocolește orașul, lăsându-l într-o poziție defavorizată din punct de vedere economic. În lipsa unei legături directe cu această autostradă importantă, Râmnicu Vâlcea ar risca să rămână izolat, ceea ce ar putea descuraja investitorii și ar putea afecta negativ crearea de locuri de muncă, precum și dezvoltarea economică a zonei.
Directorul CNAIR Cristian Pistol a declarat recent că se vor accelera etapele birocratice pentru ca proiectul drumului expres să devină realitate cât mai curând posibil. Valoarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni a fost de aproximativ 1,2 milioane lei, iar realizarea acestui drum expres va conecta Drumul Expres Craiova-Pitești cu Autostrada Sibiu-Pitești, oferind Râmnicu Vâlcea o cale de acces vitală către infrastructura rutieră de mare viteză a țării, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra economiei locale și asupra calității vieții locuitorilor.
“Anul acesta, dupa finalizarea Studiului de Prefezabilitate vom parcurge rapid celelalte etape necesare construcției lui. Acest drum expres, cu o lungime estimată de peste 100 km, va asigura o legătură rutieră modernă între DEx 12 (Craiova-Pitești) și A1(secțiunea de autostradă Sibiu-Pitești).
La fel de serios trebuie abordat proiectul autostrăzii Craiova – Calafat, obiectiv care trebuie lansat urgent anul acesta. Construcția acestui drum de mare viteză ar crește inclusiv importanța strategică și economică a României ca țară Dunăreană.
Aceste proiecte de infrastructură se vor adăuga noilor drumuri de mare viteza Craiova -Tărgu Jiu (110 km) și Filiași – Lugoj (230 km), care au un stadiu mai avansat de evoluție.
Pentru construcția a 5 din cele 6 loturi ale drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu (51 km la profil de autostradă si 59 km la profil de drum expres) am început deja procedurile de licitație, iar pentru ultimul lot, procedurile vor fi demarate săptămâna viitoare.
Semnarea a 3 contracte și desemnarea câștigătorului pentru cel de al patrulea contract pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, garantează de asemenea parcursul ireversibil al întregului proiect.
Aceste obiective vor contribui în mod cert la consolidarea economiei inclusiv în regiunea de sud a României în următorii ani”, a declarat Cristian Pistol, directorul CNAIR.