Buican salută sprijinul președintelui Nicolae Ciucă pentru realizarea drumului expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni

Deputatul liberal vâlcean Cristian Buican, cunoscut pentru eforturile sale susținute în favoarea construirii drumului expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni (DX12), a salutat recenta vizită a președintelui PNL și al Senatului României, Nicolae Ciucă, la Craiova. În cadrul acestei vizite, s-a întâlnit cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, care a adoptat o atitudine fermă în susținerea finalizării acestui proiect.

Buican a remarcat că, în prezența președintelui Ciucă, Cristian Pistol a discutat despre progresul important în ceea ce privește studiul de prefezabilitate pentru acest drum expres. Acest proiect este esențial pentru legătura rutieră dintre Oltenia și Ardeal, prin autostrada A1, și pentru dezvoltarea economică a județului Vâlcea. Deputatul Cristian Buican a mai subliniat și faptul că angajamentul public al CNAIR pentru realizarea drumului expres reprezintă un moment de cotitură în lupta sa de lungă durată pentru această investiție vitală.

“Am aflat cu plăcere că unul dintre efectele pozitive ale vizitei Președintelui PNL și al Senatului României, domnul Nicolae Ciucă, la Craiova a fost prilejuit de întâlnirea pe care a avut-o, între alții, cu directorul general CNAIR, dl. Cristian Pistol: o atitudine tranșantă a acestuia din urmă în favoarea realizării drumului expres (DX12) Găneasa – Râmnicu Vâlcea -Tigveni (A1).

De mai mulți ani, mă lupt pe toate căile legale care stau la îndemna unui parlamentar pentru realizarea acestui drum expres.

Când anul trecut CNAIR a încredințat realizarea studiului de prefezabilitate TQM MANAGEMENT am sperat că PSD-ul, care deține ministerul transporturilor, s-a trezit, în sfârșit, din jocurile sale de interese și a decis să facă un mic pas și pentru cetățean. Deșartă speranță, căci după un an, studiul de prefezabilitate încă nu a fost realizat.

Într-o întrebare parlamentară i-am cerut ministrului Grindeanu să mă informeze asupra stării studiului de prefezabilitate și începerii lucrărilor. Stupoare! <Onor> dl. ministru Grindeanu mi-a răspuns că nu se mai face pentru că nu este în Master Plan și pentru că ar face mai mult rău decât bine acestuia. Nicio dovadă, niciun fel de date, în sprijinul poziției ministeriale. Pur și simplu așa a sărit dl Grindeanu de la biroul ministerial: nu se mai face!

Acum, constat cu speranță faptul că directorul general CNAIR, în prezența președintelui Nicolae Ciucă, vorbește despre finalizarea studiului de prefezabilitate și realizarea drumului expres (DX12) Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni (A1).

În ce mă privește, alături de președintele Nicolae Ciucă, susțin cu putere realizarea acestui drum și a întregii rețele de drumuri expres și autostrăzi în Oltenia; dar, tare îmi e teamă, că pesedeii fac ca de obicei, sărăcesc țara și își umplu buzunarele și, în rest, încearcă să ne facă din vorbe” – spune deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea.