Tâlhărie în Râmnicu Vâlcea: A intrat peste un băiat în casă și l-a forțat să amaneteze un iPhone 11 pentru 500 de lei

Pe data de 3 septembrie, în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe strada Lucian Blaga, a avut loc un incident grav. Un tânăr în vârstă de 19 ani a intrat cu forța în locuința unui băiat de 18 ani și, sub amenințare, l-a obligat să meargă împreună la un amanet pentru a-și vinde telefonul, un iPhone 11. În urma acestei acțiuni, tâlharul a primit suma de 500 de lei. Pe surse am aflat că cei doi se cunoșteau și aveau anumite probleme nerezolvate.

Fapta de tâlhărie a fost anunțată la Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea, iar săptămâna trecută, mai precis pe fata de 12 septembrie 2024, polițiștii l-au reținut pe suspect (A.I.K.) și ulterior l-au dus în fața instanței de judecată unde s-a decis arestarea lui preventivă.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului …., pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 – 234 alin. (1) lit. f) C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. d C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 septembrie 2024 şi până la data de 12 octombrie 2024, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală; Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului ….. Respinge cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, formulată de inculpatul …., prin avocat ales. În baza art.275 alin. (3) Cod procedură penală; Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13 septembrie 2024, ora 13.45” – se arată în minuta instanței de judecată.