FOTO. Suspect într-un dosar de furt, un tânăr din Vâlcea a ajuns internat la Psihiatrie

Prins cu bunurile furate dintr-o locuință, un tânăr de 17 ani a ajuns până la urmă la Psihiatrie. Totul a început pe data de 25 septembrie 2024, când o femeie a sesizat Poliția Băbeni cu privire la faptul că, între orele 11:00 și 13:00, persoane necunoscute au intrat ilegal în locuința sa și au sustras bijuterii în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

La doar o zi distanță, în urma investigațiilor polițiștilor, un tânăr din localitatea Valea Mare a fost identificat ca fiind principalul suspect în acest dosar penal. Ulterior s-a decis ca bănuitul să fie internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Vâlcea.

“Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate. Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmărirea penală fiind supravegheată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – precizează IPJ Vâlcea.