FOTO/VIDEO: Noua eră educațională din Râmnicu Vâlcea: Politehnica București începe cursurile în orașul nostru

Astăzi, 1 octombrie, este o dată semnificativă pentru județul Vâlcea, deoarece Politehnica București și-a deschis porțile la Râmnicu Vâlcea. La eveniment au fost prezenți primarul Mircia Gutău, președintele Consiliului Județean Vâlcea Constantin Rădulescu, precum și rectorul Universității Mihnea Costoiu. Această inițiativă reprezintă o oportunitate uriașă pentru absolvenții din județul nostru și din alte zone, oferind o platformă educațională de înaltă calitate.

În prezent, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, filiala Râmnicu Vâlcea, are 60 de studenți, dar se estimează că numărul acestora va crește rapid la cel puțin 100, având în vedere interesul crescut pentru educația tehnică. Aproape jumătate din locurile disponibile sunt fără taxă, facilitând accesul tinerilor fără posibilități la studii superioare.

Râmnicu Vâlcea are potențialul de a deveni un centru universitar important în viitor. Rectorul Universității, Mihnea Costoiu, a anunțat că sunt în discuții pentru înființarea unei Secții de IT, un pas esențial pentru dezvoltarea comunității locale și pentru adaptarea la cerințele pieței muncii.

”Anul acesta toate locurile pe care le-am avut disponibile au fost completate. În acest an vom depune pentru această secție dosarul de mărire a capacității școlarizării. Cererea fiind foarte mare, dorim să să oferim suficient de multe locuri candidaților din provincie. Anul acesta am suplimentat și numărul de locuri la buget pentru candidații din secția de la Râmnicu Vâlcea, astfel încât să avem mai multe șanse date și oamenilor care nu au resurse financiare. Suntem bucuroși pentru că spațiul pe care îl avem este extraordinar de frumos și util, fiind suficient pentru secțiile din acest moment. Pentru ceea ce vom extinde, continuăm discuția cu domnul primar și cu Primăria Râmnicu Vâlcea. Pentru că spațiul există foarte mult, iar intenția noastră este de a dezvolta centru universitar de la Râmnicu Vâlcea” – a declarat rectorul Mihnea Costoiu.

Primarul Mircia Gutău s-a angajat să sprijine universitatea în demersurile sale de a înființa noi secții, subliniind importanța educației pentru viitorul județului. După cum bine se știe, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a pus la dispoziția Politehnicii București spațiul fostului liceu Oltchim, modernizând clădirea și dotând sălile de clasă corespunzător pentru a răspunde nevoilor studenților.

Această inițiativă nu doar că îmbunătățește accesul la educație, dar contribuie și la dezvoltarea economică și socială a județului Vâlcea.

“Ne vom întâlni cu toate firmele importante din oraș pentru a vedea necesitatea pentru municipiul Râmnicu Vâlcea și județul Vâlcea. Va sigur că, așa cum i-am promis și domnului rector, vor lua ființă noi secții în cadrul Universității Politehnica București – Secția Râmnicu Vâlcea. Vă mulțumesc mult domnule rector, și sunt onorat că discuția noastră de acum un an și ceva în urmă a prins roade” – a spus primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.