Comisarul de la IPJ Vâlcea, prins în flagrant primind mită, rămâne în arest preventiv

Comisarul Casian Constantin Anghel, ofițer la Serviciul Investigații Criminale Economice din cadrul IPJ Vâlcea, arestat luna trecută pentru luare de mită, va mai sta încă 30 de zile după gratii. Tribunalul Pitești i-a prelungit mandatul de arestare preventiva, iar azi, 1 octombrie, Curtea de Apel Pitesti a respins contestația polițistului.

“Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpatul ANGHEL CONSTANTIN CASIAN, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Vâlcea, împotriva încheierii nr. 193 din data de 24 Septembrie 2024, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş – Secţia penală, în dosarul nr. 5043/109/2024, îndreptată prin Încheierea din data de 25.09.2024. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul – inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 1 octombrie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală” – se arată în minuta instanței Curții de Apel Pitești.

Reamintim că polițistul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea a fost prins în flagrant în timp ce primea mită într-un restaurant din municipiul Râmnicu Vâlcea. Incidentul s-a petrecut în plină zi la restaurantul libanez din oraș. Comisarul Casian Anghel, care lucra la Serviciul de Investigații Criminale Economice, a fost surprins în timp ce primea o sumă de 2000 de euro de la un patron local. Acesta i-ar fi cerut bani pentru a oferi „protecție” afacerii patronului. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Vâlcea, sub supravegherea unui procuror DNA Pitești, l-au prins pe Anghel în flagrant și l-au ridicat imediat de la fața locului.