MIHĂEȘTI: Pas spre viitor cu iluminat modern și stații de încărcare electrică

În comuna Mihăești din județul Vâlcea, sunt vești bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii. Oamenii din zonă și cei care tranzitează localitatea vor beneficia de un nou sistem de iluminat public. În prima fază a proiectului, se vor înlocui toate lămpile vechi, iar în a doua etapă, vor fi înlocuite lămpile LED deteriorate. Aceste măsuri vor îmbunătăți confortul și siguranța publică, contribuind la reducerea infracționalității și a accidentelor rutiere.

Primarul Constantin Bărzăgeanu, a subliniat că noile lămpi sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, comuna va dispune de un sistem modern de monitorizare a consumului de energie electrică.

O altă veste bună este instalarea a patru stații de încărcare pentru mașini electrice, printr-un proiect finanțat de Agenția Fondului de Mediu. Autoritățile au deja certificatul de urbanism, iar următorul pas este emiterea autorizației de construcție.

”Avem unele lămpi pe care le montăm din nou și le înlocuim pe cele vechi care au un consum mai mare și care s-au deteriorat. Deja am luat certificatul de urbanism, luăm celelalte avize și emitem autorizația de construcție. Este un lucru bun, având în vedere că un plin costă zece lei și mergi cu el peste 200 de kilometric” – a declarat primarul Constantin Bărzăgeanu.