Start pentru modernizarea bibliotecii din Dăești: un nou hub digital pentru comunitate

La Dăești a demarat proiectul de modernizare a bibliotecii comunale, parte a inițiativei „Bibliotecile vâlcene, noi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.” Proiectul, coordonat de Consiliul Județean Vâlcea în colaborare Primăria Dăești, urmărește să transforme biblioteca într-un centru moderne de informare și dezvoltare, adaptat nevoilor elevilor.

Biblioteca din Dăești beneficiază de o finanțare de aproximativ 100.000 de euro, care acoperă atât lucrări de renovare, cât și dotări cu echipamente IT și mobilier modern. Lucrările de renovare, ce includ consolidarea clădirii, refacerea instalațiilor electrice și sanitare, precum și montarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități, vor dura 12 luni.

“Pentru lucrările de renovare, durata de execuție este de 12 luni, iar lucrările care vor fi executate în cadrul contractului sunt: Lucrări de construcții (consolidare, înlocuire învelitoare, finisaje interioare); Lucrări sistematizări exterioare; Lucrări refacere instalații electrice; Lucrări instalații sanitare; Montare rampă metalica pentru persoane cu dizabilități.

În final, prin proiect, biblioteca va fi dotată cu echipamente IT și software de ultimă generație și mobilier nou, ce vor transforma acest spațiu într-un centru modern de informare și dezvoltare, care să răspundă nevoilor actuale ale oamenilor din zonă” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Primarul comunei, George Popolan, a adăugat că inițiativa este benefică în special pentru copii și elevi, oferindu-le condiții optime pentru educație.

”Acest proiect este foarte bine venit pentru copiii din localitatea noastră, pentru elevii noștri. Un proiect bun, care va aduce beneficii în învățământul din Dăești. Elevii noștri vor avea o clădire a bibliotecii nouă, va fi și dotată cu tot ceea ce este nevoie pentru ca ei să își poată desfășura activitatea în condiții bune” – a spus primarul comunei Dăești, George Popolan.