AUR Vâlcea a intrat oficial în cursă pentru Parlamentare: Mândrescu și Spau, în capul listelor

Organizația Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din Vâlcea și-a anunțat oficial candidații pentru alegerile parlamentare din 2024, prezentând atât lista pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților. După o perioadă de incertitudini și lupte interne, aspiranții la fotoliile de parlamentari și-au depus azi dosarele la BEJ.

AUR Vâlcea merge la alegerile parlamentare pe aceeași rețetă ca și PNL Vâlcea. Mai precis, pe prima poziție de la Senat a fost parașutat de la centru un personaj ce nu are nicio legătură cu județul Vâlcea. Dumitru Spau este numele său și este un fost viceprimar al localității Tunari, județul Ilfov. Acesta a fost prezent azi la Vâlcea la depunerea dosarelor de candidatură și a menționat că nu a fost decizia sa personală de a candida în județul nostru, ci o hotărâre a conducerii centrale a partidului: „Nu am ales eu. Domnul Președinte m-a delegat. Eu până acum am lucrat la BNC, așa că respect decizia dânsului și mergem până la capăt să facem dreptate pentru România. (…) Cu siguranță, vom găsi o soluție să identificăm în primul rând nevoile, problemele, să găsim soluții la aceste nevoi și probleme, după care vom vedea dacă vom primi votul vâlcenilor”.

În ajutorul său a sărit și liderul listei pentru Camera Deputaților, drăgășeneanul Nicolae Mândrescu, care a subliniat puterea organizației locale AUR și suportul de care toți candidații de pe liste se vor bucura din partea colegilor: „Cu ajutorul colegilor, organizația AUR are în teritoriu 90 de organizații locale, o să-l prezentăm și pe domnul senator și o să mergem mai departe împreună”.

Coordonatorul AUR Vâlcea, Antonio Popescu, aflat pe poziția a doua pe lista pentru Camera Deputaților, a exprimat obiectivul electoral al formațiunii. El a menționat că AUR Vâlcea își propun să atragă sprijinul cetățenilor, mizând pe schimbare și pe soluții pentru problemele locale și naționale.

„Sperăm să obținem un loc la Senat și două locuri la Camera Deputaților. Acesta este target-ul și obiectivul nostru. Nu este deloc un obiectiv sau un target îndepărtat având în vedere situația actuală din județ și în special din țară. Pe domnul senator l-am prezentat colegilor, îl vom prezenta și în județ. Dânsul este un membru foarte vechi în partidul nostru, este un om care ne-a ajutat întotdeauna de la centru. Cumva ne așteptam să vină dânsul aici și chiar îi mulțumim pe această cale pentru că a venit să ne ajute (…) Să știți că vâlcenii ne vor vota. Inclusiv la Senat îl vor vota pe dânsul, pentru că reprezintă partidul și reprezintă toți oamenii din țară. Cum bine știți, la Senat e o reprezentare la nivel național, deci nu contează județul din care vii, atâta timp cât vrei să ajuți cetățenii care te votează” – a declarat Antonio Popescu.

Lista candidaților pentru Senat:

1. Dumitru Spau – membru de la centru, fost membru al Biroului Național de Conducere (BNC)

2. Ion Stroescu – expert contabil

3. Mihaela Brănescu – inspector sanitar

4. Dragoș Cazacu – inginer IT

Lista candidaților pentru Camera Deputaților:

1. Nicolae Mândrescu – director/inginer

2. Antonio Popescu – administrator firmă

3. Viorica Cantoriu – manager marketing/inginer

4. Tiberiu Pîrnău – jurnalist/jurist

5. Florin Bulat – profesor