Deputatul liberal Marian Lazăr acuză PSD de întârzierea proiectelor majore de autostrăzi

Deputatul PNL Marian Lazăr a lansat critici dure la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, și a formațiunii pe care acesta o conduce, acuzându că pesediștii pun piedici dezvoltării infrastructurii rutiere din România. Într-o declarație recentă, parlamentarul liberal vâlcean a atras atenția asupra riscurilor majore la care sunt expuse proiecte esențiale pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri expres din țară, menționând că lipsa unei finanțări suficiente și inițiativele defectuoase ale PSD ar putea încetini semnificativ progresul. În contrast, deputatul Lazăr a subliniat angajamentul PNL de a sprijini dezvoltarea echilibrată a infrastructurii naționale, prin implementarea unor măsuri concrete și ambițioase care să asigure conectarea tuturor regiunilor până în 2031.

“Marcel Ciolacu și PSD vor cu orice preț să ne țină pe loc din procesul de dezvoltare și pun bețe în roate procesului de construcție a rețelei de autostrăzi din România.

Prin așa-numitul <Proiect de țară> al PSD, sunt amenințate proiecte de o importanță majoră pentru infrastructura țării, precum:

– Autostrada Unirii A8;
– Drumul Expres Brăila – Tulcea – Constanța;
– Autostrada Nordului;
– Autostrada Filiași – Lugoj.

Acest lucru se întâmplă din cauza unei discrepanțe majore între suma alocată (27 de miliarde de euro) și obiectivul de a construi 880 km de autostradă până în 2029. Doar prin PNRR trebuie finalizați 440 km până în 2026, iar planul național de transport prevede realizarea a peste 1000 km până în 2029.

Autostrada Unirii A8 a fost deja întârziată de PSD, prin transferul proiectului de la Ministerul Transporturilor, încercând un parteneriat public-privat nereușit.

Pe de altă parte, PNL vine cu propuneri care să ajute România să se dezvolte:

– Respectarea Planului Investițional 2020-2030, aprobat de guvernul Nicolae Ciucă.
– Creșterea investițiilor în transport, prin parteneriate consolidate cu autoritățile locale și județene.
– Până în 2031, toate județele României trebuie să aibă autostradă sau drum expres. Ținta noastră: finalizarea a 1250km de autostradă și drum expres până în 2028!

PNL este un real susținător al dezvoltării echilibrate și durabile a tuturor regiunilor din România, în timp ce PSD doar pune piedici acestui progres” – spune deputatul PNL Marian Ion Lazăr.