Primarul Sărdărescu începe al treilea mandat cu proiecte ambițioase pentru Horezu

Ieri, la Casa de Cultură din Horezu, primarul Nicolae Sărdărescu a depus jurământul pentru cel de-al treilea mandat, după ce a câștigat alegerile din 9 iunie 2024 cu un scor zdrobitor. La ceremonie au participat prefectul Mihai Oprea și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Nicolae Sărdărescu a anunțat că orașul are în derulare proiecte în valoare de aproximativ 130 milioane de euro, menționând construirea a cinci blocuri, dintre care unul destinat specialiștilor din sănătate, iar celelalte patru pentru tineri și persoane cu probleme sociale. El a subliniat că investițiile continuă și că Horezu va beneficia de proiecte moderne, printre care dotarea spitalului local cu aparatură medicală de ultimă generație, într-un parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea. Primarul a adăugat că fonduri europene de 2,2 milioane de euro vor finanța reabilitarea bisericii de la Urșani și a mănăstirii Hurezi, alături de construirea unei autogări moderne și achiziția de autobuze noi.

„Lucrăm la asfaltarea străzilor importante și la modernizarea iluminatului stradal, iar utilitățile sunt puse în siguranță pe toate străzile”, a declarat Sărdărescu, exprimându-și recunoștința față de echipa sa și comunitate: „Cetățenii au înțeles că bugetul este limitat, dar mi-au oferit încredere, aducându-mi un procent de 67%. Mulțumesc tuturor!”

Prezent la ceremonie, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a reconfirmat sprijinul total pentru orașul Horezu: „Vom continua să colaborăm pentru atragerea fondurilor europene. Finalizăm asfaltarea curții liceului și cofinanțăm centura ocolitoare. Horezu este un model de bună practică în gestionarea fondurilor europene”.