Campus universitar și multe proiecte noi în Râmnicu Vâlcea – Declarațiile primarului Mircia Gutău la începutul unui nou mandat

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, împreună cu membrii noului Consiliu Local, au depus vineri jurământul de credință pentru mandatul 2024-2028, în cadrul unei ceremonii oficiale. La debutul celui de-al cincilea mandat consecutiv, primarul Gutău a lansat un apel către toți consilierii locali să colaboreze pentru binele comunității.

“Îmi doresc foarte mult ca în acest mandat să lăsăm deoparte ura politică și frustrările personale, și să contribuim fiecare la dezvoltarea comunității,” a declarat Gutău, primar ales pe listele PSD. “Este foarte mult de făcut în municipiul Râmnicu Vâlcea, iar cu sprijinul dumneavoastră, cu siguranță vom reuși. Voturile primite de fiecare dintre dumneavoastră reprezintă o putere mare, dar și o responsabilitate pe măsură,” a adăugat acesta.

În ceea ce privește planurile de viitor, Gutău a subliniat că prioritatea principală a mandatului său este dezvoltarea orașului, iar un proiect major în acest sens este realizarea unui campus universitar împreună cu Universitatea Politehnică București, care și-a deschis recent o filială în oraș. „Este un câștig major pentru un oraș de talia Râmnicului să găzduiască un campus universitar. Pe terenul fostei unități militare, vom construi săli de curs și aule pentru studenți, și vom începe construcția de locuințe destinate acestora. Politehnica București în Râmnicu Vâlcea este cel mai mare câștig și nu o spun eu, ci toți cei care cunosc acest proiect”, a punctat edilul.

Printre consilierii care au depus jurământul se numără și foștii contracandidați ai primarului la alegerile anterioare, omul de afaceri Vicențiu Mocanu (AUR) și Virgil Pîrvulescu, fost viceprimar liberal. Recent exclus din PNL pentru că și-a depus candidatura ca independent la Camera Deputaților, Pîrvulescu ar putea să nu își păstreze poziția de consilier local.

Consiliul Local pentru acest mandat este format din 12 consilieri PSD, cinci consilieri PNL, patru AUR și doi USR, aceștia urmând să colaboreze în următorii patru ani pentru implementarea proiectelor comunității.