Subprefectul Stănculescu, prezent pe șantierul autostrăzii Sibiu–Pitești: “Sunt șanse extrem de mari ca peste doi, maxim trei ani să putem circula pe tronsonul Boița-Cornetu”

6E1B3231-59EE-4027-B945-A0A6F4FAE6A9

Pe unul dintre cele mai dificile tronsoane ale viitoarei autostrăzi Sibiu–Pitești, cel dintre Boița și Cornetu, utilajele sunt într-o continuă mișcare, iar constructorii turci din asocierea Mapa–Cengiz s-au mobilizat serios în șantier. Se lucrează intens la două viaducte impresionante, iar Ministerul Transporturilor a emis, în cele din urmă, autorizația de construire pentru prima etapă a tunelului de la Robești – una dintre cele mai complicate lucrări de infrastructură din zonă.

Subprefectul județului Vâlcea, Victor Stănculescu, care a fost prezent pe șantier azi, 18 iulie 2025, spune că semnalele sunt încurajatoare și că porțiunea ar putea fi gata într-un interval realist de 2–3 ani: „Lucrările avansează la autostrada Sibiu-Pitești și după cum am văzut astăzi că se mobilizează asocierea de constructori turci (Mapa- Cengniz) pe secțiunea 2, Boița-Cornetu, sunt șanse extrem de mari ca peste doi, maxim trei ani să putem circula pe acest nou tronson de autostradă, unul care cu siguranță va fi și unul foarte spectaculos. Două dintre viaductele de pe traseu sunt deja în lucru, iar ieri am primit vestea că Ministerul Transporturilor a emis în sfârșit autorizația de construire pentru prima etapă a lucrărilor la tunelul de la Robești. Este o investiție foarte importantă pentru județul nostru, o investiție care se ridică la peste patru miliarde de lei și care, am convingerea, va fi benefică și pentru Vâlcea, cel puțin din punct de vedere al decongestionării traficului de pe Valea Oltului”.

Odată finalizat, acest segment va schimba radical modul în care se circulă între Ardeal și Muntenia, dar și în interiorul județului Vâlcea, mai ales pentru cei care sunt obligați zilnic să piardă timp prețios în traficul sufocant de pe Valea Oltului. Tronsonul promite să fie nu doar util, ci și spectaculos din punct de vedere tehnic și peisagistic.