VÂLCEA: Market-urile, restaurantele, piețele, târgurile și toate unitățile de alimentație publică, la control!
Cu doar câteva zile înaintea Sărbătorilor Pascale, Mihai Oprea, prefectul județului Vâlcea, a dispus formarea unor comisii…
Cu doar câteva zile înaintea Sărbătorilor Pascale, Mihai Oprea, prefectul județului Vâlcea, a dispus formarea unor comisii mixte de lucru care să efectueze acțiuni de control pentru prevenirea comercializării de produse alimentare neconforme care ar putea afecta sănătatea populației. Astfel, reprezentanții Instituției Prefectului – județul Vâlcea, ai Direcției de Sănătate Publică și cei ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor lua la “puricat” restaurantele, terasele, barurile, cofetărie, precum și ștrandurile, piscinele, bazinele de înot, bazele de tratament de pe raza județului Vâlcea.
Ba mai mult, s-au intensificat controalele în vederea verificării condițiilor de igienă din unitățile în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel, ouăle, laptele si produsele din lapte, peștele și produsele din pescuit, destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.
În perioada următoare, vor fi efectuate controale în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare alimente, precum și din unitățile de vânzare cu amănuntul și unitățile de alimentație publică.
Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare, autorizate sanitar veterinar.
„Ne dorim ca vâlcenii să aibă un Paște însiguranță, fără riscuri de toxiinfecții alimentare. Echipele de control vor să se asigure că alimentelescoase la vânzare sunt păstrate în condiţii optime şirespectă toate normele de calitate. Recomandămtuturor unităților de alimentație publică, operatorilordin industria alimentară și din turism să respecte cu strictețe condițiile sanitare veterinare, condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportateși valorificate produsele alimentare. O atențiedeosebită va fi acordată produselor tradiționale care se consumă în perioada Sărbătorilor Pascale”, a declarat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.