IMPORTANT! Lucrările de la Evaluarea Naţională nu se corectează la Vâlcea…

0

 

Peste doar câteva zile, mai exact în data de 27 iunie 2016, absolvenţii claselor a VIII-a vor intra în focurile examenelor de Evaluare Naţională. Emoţiile sunt cu atât mai mari cu cât anul acesta va fi pentru prima dată când lucrărilor elevilor se vor corecta în alt judeţ şi nu în Vâlcea.

În Vâlcea, la Evaluarea Naţională s-au înscris 3.497 de elevi, care vor da examenele în 18 centre de examinare, ei urmând să susţină prima probă – la Limba şi literatura română – pe 27 iunie, în timp ce proba la matematică va fi dată la două zile distanţă.

După ce vor preda lucrările, acestea vor fi sigilate în saci, iar ulterior la Ministerul Educaţiei se va trage la sorţi şi se va afla judeţul unde vor fi corectate lucrările elevilor din Vâlcea. Toate procedurile vor fi atent supravegheate de inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, prof. Andra Bică, care este preşedintele Comisiei Judeţene la Evaluarea Naţională.

Elevii vor afla rezultatele pe data de 1 iulie, între 2 și 4 iulie se vor rezolva contestațiile, iar pe 5 iulie se vor afișa rezultatele finale. Ultima etapă a acestor examene o va reprezenta repartizarea computerizată a elevilor, rezultatele finale urmând a fi afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

Lasă un răspuns