Campania “Vaccinare și testare pentru învățare”, organizată și la Vâlcea

Joi, 22 aprilie 2021, ora 9:30, Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea organizează în municipiul…

17E6A314-D144-4D1E-AC6C-E8D23960E07E

Joi, 22 aprilie 2021ora 9:30, Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea organizează în municipiul reședință de județ conferința intitulată ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”.

Evenimentul ce va avea loc în judeţul nostru se va desfășura sub forma unei întâlniri mixte. Va fi o l participare fizică, dar și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de Covid-19. Totul se ca desfășura în sala de festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, începând cu ora 9:30. Campania are ca  scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ cât și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare).

La conferință vor participa Secretarul de Stat, Ștefania Marina MANEA din cadrul Ministerului Educaţiei, Prefectul județului, Sebastian FÂRTAT, reprezentanţii DSP, ISU şi ISJ. De asemenea, sunt invitaţi şi liderii sindicatelor, ai părinților și elevilor prin preşedintele CJE Vâlcea şi AVE. Vor lua parte, prin participare online și directorii instituțiilor de învățământ din județul nostru. 

Conform Ministerului Educației, „Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare. Acordul de parteneriat semnat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”.