VÂLCEA. Zeci de șoferi au fost amendați pentru viteză

Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au acționat pentru reducerea riscului rutier și diminuarea consecințelor grave rezultate în urma…

Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au acționat pentru reducerea riscului rutier și diminuarea consecințelor grave rezultate în urma accidentelor rutiere. 

Polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, 47 dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză. 

În urma neregulilor constatate au fost reținute în vederea suspendări dreptului de a conduce, 10 permise de conducere, 8 pentru depășiri neregulamentare și 2 pentru viteză .

Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 15.000 de lei. 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă: 

​Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. 

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. 

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! 

Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!