VÂLCEA – LA DATORIE, PENTRU SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ DE SFINTELE SĂRBĂTORI DE PAȘTI!

În perioada 30.04-03.05.2021, polițiștii vâlceni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se…

În perioada 30.04-03.05.2021, polițiștii vâlceni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox.

Zilnic peste 250 de polițiști vor fi la datorie, pentru ca sărbătoarea Învierii Domnului (Sfintele Paşti) să fie sărbătorită în condiții de siguranță și pentru a se asigura că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 sunt respectate, protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de importanță crucială în această perioadă.

Polițiștii vor intervenii pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, iar activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea acestora, poliţiştii rutieri vor supraveghea şi dirija circulaţia pe principalele artere din localităţi.

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe toată durata sărbătorii de Paşti pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere de pe raza judeţului Vâlcea, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulaţie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, poliţiştii rutieri vor acționa zilnic și vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele TruCam), pe următoarele sectoare de drum :

D.N.7 – MILCOIU – SEACA
D.N.7 – CĂLIMĂNEȘTI – CÂINENI
D.N.7 – BREZOI
D.N. 7A- VOINEASA – MALAIA
D.N. 64 – STOLNICENI – BĂBENI
D.N. 64 – BĂBENI – ȘIRINEASA – FRÎNCEȘTI
D.N. 64 – DRĂGĂȘANI – IONEȘTI
D.N. 64 B – OLĂNEȘTI – PĂUȘEȘTI MĂGLAȘI – VLĂDEȘTI
D.N. 67 – MILOSTEA – HOREZU – STOENEȘTI
D.N. 67 – CĂZĂNEȘTI – MIHĂEȘTI
D.N. 67 B – BĂLCEȘTI – ZĂTRENI
D.N. 67 B – DRĂGĂȘANI – MĂDULARI
D.N. 65 C – BĂLCEȘTI – FÎRTĂȚEȘTI

Reamintim că, în interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00 (cu excepţia nopţii de 01/02.05.2021, când circulaţia pe timp de noapte va fi permisă, în scopul participării credincioşilor la slujba de Înviere), iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-05.00.

Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!