S-a deschis anul de învățământ la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani

Tinerii care au promovat concursul de admitere, desfășurat în perioada februarie – aprilie, au început…

Tinerii care au promovat concursul de admitere, desfășurat în perioada februarie – aprilie, au început astăzi cursurile în Școala Militară de la Drăgășani. Festivitatea de deschidere s-a desfășurat pe platoul unității cu respectarea măsurilor de protecție impuse de reglementările privind prevenirea și combaterea infecției cu virusul SARS – CoV – 2.

În cuvântul de deschidere, comandantul școlii, general de brigadă Zamfir Marian, a subliniat că „Prin natura sa, statutul de jandarm presupune ordine, disciplină, rigoare, astfel că este important ca fiecare elev să integreze repede exigențele privind desfășurarea procesului de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică. Este aceasta o condiție importantă pentru a putea derula eficient procesul de pregătire, pentru a configura eficient competențele profesionale necesare îndeplinirii misiunilor viitoare”.

Cei 200 de elevi vor parcurge programul de formare inițială într-un context diferit, marcat de reguli stricte încă de la intrarea în școală. Accesul s-a făcut pe parcursul zilei de ieri prin efectuarea unui triaj epidemiologic de către personal specializat, care a inclus administrarea de teste rapide omologate antigen Covid-19.

Pe parcursul unui an de zile, tinerii care au optat pentru uniforma bleu-jandarm vor urma un program de pregătire care va alterna pregătirea în școală și stagiile de practică în unitățile operative, la capătul căruia vor dobândi competențele necesare îndeplinirii misiunilor viitoare.