Funcționarii Primăriei Râmnicului, “îndemnați” să se vaccineze. Ei nu vor mai putea merge la serviciu dacă nu fac dovada că nu sunt infectați

Vaccinarea e opțională și nu prea. Tot mai multe firme și instituții din Vâlcea își…

Vaccinarea e opțională și nu prea. Tot mai multe firme și instituții din Vâlcea își obligă angajații să se imunizeze anti-coronavirus, deși s-a dovedit că vaccinul nu te ferește de o nouă infectare. Iată că Primăria Râmnicu Vâlcea anunță azi, 1 septembrie 2021, că funcționarii publici nu vor mai putea merge la serviciu dacă nu au fost vaccinați sau nu fac dovada că nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. Primarul Gutău chiar a dat o dispoziție în acest sens, urmând să fie aplicată de luna viitoare.

“Prin Dispoziţia Primarului nr. 1676/01.09.2021, în contextul generat de evoluţia actuală a pandemiei de Covid-19 şi în vederea limitării răspândirii virusului, au fost stabilite mai multe reglementări ce îi vizează pe funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate al primarului (inclusiv Direcţia Poliţiei Locale, Direcţia Economico-Financiară, Direcţia de Urbanism sau Direcţia de Evidenţă a Persoanelor), precum şi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, începând cu 1 octombrie, salariaţii primăriei vor avea acces în sediile administrative în care îşi desfăşoară activitatea numai în următoarele condiţii:

– sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

– prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

– deţin un document eliberat de un medic specialist din care rezultă că, din motive medicale, presoanei în cauză nu i se recomandă vaccinarea.

Măsura este motivată de necesitatea de a-i proteja de îmbolnăvirea cu Covid-19 pe cetăţenii care interacţionează zilnic cu funcţionarii Municipalităţii în rezolvarea unor aspecte administrative dintre cele mai diverse” – se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

• C.C.