Elevii din Vâlcea, “instruiți” să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2. Campanii ale DSP în școli!

Elevii din Vâlcea sunt în aceste zile asaltați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP)…

Elevii din Vâlcea sunt în aceste zile asaltați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, care-i “instruiesc” să se vaccineze. Prima școală vizitată a fost Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, unde adolescenții au fost adunați într-o sală și băgați în ședință pentru a afla de ce este benefică vaccinarea împotriva coronavirusului. Campania de informarea va continua în școlile din Vâlcea.

“A început în județul Vâlcea campania de informare pentru facilitarea și asigurarea vaccinării în unitățile de învățământ a elevilor, familiilor acestora și a personalului propriu. Prima unitate de învățământ vizitată a fost Colegiul Energetic, din Râmnicu Vâlcea, unde reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vâlcea și Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au stat de vorbă cu elevii și personalul instituției de învățământ despre importanța și necesitatea vaccinării în contextul combaterii pandemiei de Covid 19.
În fiecare zi, reprezentați ai DSP Vâlcea și ISJ Vâlcea se vor deplasa în unitățile de învățământ din județ, pentru a oferi informații elevilor și personalului din școli despre această campanie, beneficiile vaccinării, precum și modalitatea prin care se pot imuniza, conform instrucțiunilor primite de la CNCAV ( echipe mobile de vaccinare, cabinete organizate în școli sau la medicii de familie, centre de vaccinare din aproprierea unităților de învățământ)” – anunță Inspectoratul Școlar Vâlcea.
• C.C.