ATENȚIE! Se dau tot mai multe amenzi în Vâlcea pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Județul Vâlcea este în alertă. Cazurile de coronavirus se înmulțesc pe zi ce trece, iar…

Județul Vâlcea este în alertă. Cazurile de coronavirus se înmulțesc pe zi ce trece, iar rata de infectare a ajuns azi la 4,96 la mia de locuitori, fiind anunțate numai puțin de 175 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.
Tocmai de aceea, autoritățile pun “biciul” pe cetățeni, polițiștii asigurându-se zi de zi că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 236 de societăți comerciale, 654 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 10.757 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, de 5.500 de lei.

Portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, iar localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6/1.000 de locuitori, masca este obligatorie și în spațiile publice deschise.

În tabelele de mai jos puteți consulta rata de infectare în fiecare localitate în parte: