IPJ VÂLCEA. Lemne confiscate și amenzi usturătoare…

Firmele din Vâlcea ce au obiectul de activitate în domeniul silvic au fost, zilele trecute, vizitate de polițiști. Oamenii legii au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase, în județul Vâlcea.

Astfel, au fost controlați 2 agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier și un ocol silvic, fiind efectuate mai multe controale și pe linia circulației materialului lemnos pe drumurile forestiere în comuna Mălaia, județul Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate 8 infracțiuni silvice prevăzute de art.107, alin.1 și art.109, alin.1 din Legea nr.46/2008, rep.și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 21.000 de lei.

Drept urmare, s-a dispus măsura coplementară de confiscare a unui volum total de 67,03 metri cubi de material lemnos, specia molid, care a fost predat organelor silvice.

Tot cu același obiectiv au acționat în ziua de 14 octombrie a.c., în intervalul orar 17:00-20:00 și polițiștii din cadrul celorlalte servicii, polițiilor municipale și orășenești, secțiilor de poliție rurală și a posturilor de poliție comunală, efectuând un număr de 30 de controale pe drumurile publice privind legalitatea transportului de materiale lemnoase, și aplicând totodată, 15 de sancțiuni contravenționale, preponderent la O U.G 195/2001, cu amenzi în cuantum total de 8460 lei.