RÂMNICU VÂLCEA. Infractori în cuplu: au jefuit un apartament de 3 ori și au făcut shopping cu cardul furat…

Un cuplu din Râmnicu Vâlcea a fost pus pe “fapte mari” în ultimele luni, reușind…


Un cuplu din Râmnicu Vâlcea a fost pus pe “fapte mari” în ultimele luni, reușind să jefuiască același apartament de trei ori. Cu banii și bunurile furate, cei doi iubiți s-au distrat pe cinste. Ba mai mult, femeia a făcut shopping cu un card bancar sustras de 15 ori. Asta în timp ce partenerul său avea o altă pasiunea, aceea de a conduce autoturismele deși nu deținea permis de conducere.

Infracțiunile au fost comise în ultimele cinci luni, cuplul de infractori reușind să le dea bătăi de cap poliţiştilor din Vâlcea. În cele din urmă, ei au fost prinși și reținuți.

“La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii au identificat și reținut un bărbat de 31 de ani, cercetat pentru 3 fapte de furt calificat și 7 fapte de conducere fără permis și o femeie de 22 de ani, bănuită de săvârșirea a 15 fapte de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În fapt, în perioada mai-octombrie 2021, bărbatul ar fi pătruns de 3 ori în aceeași locuință din municipiu și ar fi sustras telefoane mobile, bani, scule electrice și un card bancar, pe care ulterior femeia l-a utilizat de 15 ori pentru a face diverse plăți. Prejudiciul total al faptelor se ridică la aproximativ 7.000 de lei.

Din investigații a rezultat că cel în cauză ar fi condus un autoturism, tot în Râmnicu Vâlcea, fără a deține permis de conducere.

Polițiștii au efectuat, la data de 4 noiembrie a.c., o percheziție domiciliară la locuința celor doi, unde au identificat o parte din bunurile sustrase, acestea fiind returnate părții vătămate. 

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propuneri procedural” – precizează IPJ Vâlcea într-un comunicat de presă.

foto ilustrativ