RÂMNICU VÂLCEA. Certificatele verzi, la control. Acțiuni în mall și centrele comerciale

Week-end-ul a început în forță pentru polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de…

Week-end-ul a început în forță pentru polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de ordine publică și Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, care au plecat la “vânat” prin mall, dar și prin centrele comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea. Oamenii legii verifică dacă cetățenii aflați la cumpărături au asupra lor certificatul verde.

“Polițiștii s-au deplasat la centrele comerciale din Râmnicu Vâlcea, dar și la sediul mai multor magazine, acționând pentru informarea cetățenilor cu privire la măsurile sanitare și restricțiile impuse în această perioadă de autorități, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov2.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 3500 de lei, în baza Legii 55/2020, fiind de asemenea legitimate și verificate 116 persoane, cu privire la deținerea certificatului verde.

Activitățile de acest gen vor continuă și în perioada următoare, polițiștii acționând în principal pentru informarea cetățenilor, dar și pentru constatarea și sancționarea abaterilor” – precizează IPJ Vâlcea.