Săptămâna viitoare, școlile din Vâlcea vor funcționa astfel…

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat astăzi, 12 noiembrie 2021,…

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat astăzi, 12 noiembrie 2021, prin Hotărârea nr. 79, actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, pentru săptămâna viitoare.

Astfel, potrivit hotărârii CJSU Vâlcea, începând de luni, 15 noiembrie a.c., se vor relua cursurile cu prezență fizică la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, după ce această unitate școlară a funcționat săptămâna aceasta după scenariul 2 (cursuri online), în baza Ordinul comun al ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 5338/1082/01.10.2021. 

De asemenea, CJSU a aprobat scenariul 2 de funcţionare (cursuri online) pentru următoarele unităţi de învăţământ, în baza Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5558/2389/05.11.2021, respectiv au în continuare un procent de vaccinare a personalului sub 60%:

1. Şcoala Gimnazială Boişoara, comuna Boişoara;

2. Şcoala Primară Găujani, comuna Boișoara;

3. Şcoala Gimnazială Rotărăşti, comuna Nicolae Bălcescu;

4. Şcoala Gimnazială Runcu, comuna Runcu;

5. Școala Gimnazială Stoileşti, comuna Stoileşti;

6. Şcoala Gimnazială Izvorul Rece, comuna Stoilești;

7. Şcoala Primară Bârsoiu, comuna Stoilești

8. Şcoala Gimnazială Titești, comuna Titești;

9. Şcoala Postliceală FEG, municipiul Râmnicu Vâlcea;

Pe lângă aceste şcoli, rămâne în sistem online şi Şcoala Gimnazială „Dumitru Bădescu” din oraşul Băile Olăneşti, al cărui consiliu de administrație a solicitat și săptămâna trecută funcționarea după scenariul 2, în baza art. 3 din Ordinul comun al ministrului educaţiei şi alministrului sănătăţii nr. 5338/1082/01.10.2021, potrivit căruia unitățile de învățământ pot cere trecerea în sistem online dacă au deficiențe de infrastructură sau de personal ce nu le permit asigurarea unei protecții sanitare corespunzătoare pentru elevi.