Peste 75% din angajații în învățământ nu sunt de acord să supravegheze elevii în timp ce-și fac testele anti-COVID

Un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” arată un fapt îngrijorător. Peste…

Un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” arată un fapt îngrijorător. Peste trei sferturi dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce îşi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19.

Sondajul a fost realizat în urmă cu doar câteva zile, iar 23.795 de angajaţi din învăţământ au răspuns la întrebări puse în privința contextului pandemic în care ne aflăm. 91,3% dintre respondenți cadre didactice.

„Observăm că majoritatea persoanelor chestionate (66%) s-au vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, peste 26% dintre repondenţii care nu s-au vaccinat au în intenţie să facă acest lucru în perioada imediat următoare”, arată reprezentanţii sindicatului mai sus menționat.

Cât priveşte obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru toţi angajaţii, doar 30% ar fi de acord ca acesta să se aplice şi în sistemul de învăţământ.

„În urma răspunsurilor primite, observăm o reticienţă a cadrelor didactice în ceea ce priveşte supravegherea elevilor în timp ce-şi administrează testele rapide antigen din salivă pentru depistarea COVID-19. Peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează aceste teste”, subliniază reprezentanţii Sindicatului „Spiru Haret”.

1 thought on “Peste 75% din angajații în învățământ nu sunt de acord să supravegheze elevii în timp ce-și fac testele anti-COVID

Comments are closed.