Elev transportat la spital. I s-a făcut rău după ce a consumat alcool la școală

Dacă la Vâlcea elevii reușesc să ducă în școli arme de tip airsoft și cuțite…

Dacă la Vâlcea elevii reușesc să ducă în școli arme de tip airsoft și cuțite (vezi incidentul de la Colegiul Forestier Râmnicu Vâlcea din decembrie 2021), ei bine, în Argeș, liceenii merg la școală cu alcoolul la purtător și gâlgâie până li se face rău.

S-a întâmplat azi, 12 ianuarie 2022, în jurul orei 10.00, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, printr-un apel pe 112, cu privire la faptul că unui elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung i s-ar fi făcut rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și un echipaj medical. Cadrele medicale au preluat minorul și l-au transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare. Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, șase elevi de clasa a IX-a, ar fi consumat alcool. Băutura alcoolică ar fi fost adusă de unul dintre ei în incinta unității de învățământ, fără ca cineva să observe.

În urma celor constatate, polițiștii au luat decizia de a aplicata sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991. Sancționați vor fi cei șase elevi, motivul fiind, evident, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente, prin efectuarea unor activități informativ-educative cu elevii și cadrele didactice.