FOTO. Urmăriți de Poliție ca-n filme după ce au înșelat o bătrână cu 4.000 de lei

Doi tineri din județul vecin au fost reținuți, fiind bănuiți de săvârșirea de înșelăciuni prin…

Doi tineri din județul vecin au fost reținuți, fiind bănuiți de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda ACCIDENTUL. O a treia persoană, încarcerată într-un penitenciar din țară, este cercetată în cadrul aceluiași dosar penal. Suspecții au fost prinși după o urmărire în trafic pe străzile din Sibiu, scenele fiind desprinse parcă din filmele de acțiune.

“La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 15:00, o sibiancă, în vârstă de 85 de ani, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat, care, sub pretextul că este medic, i-a solicitat femeii banii de care dispune, în vederea acoperirii cheltuielilor necesare operației fiului acesteia, care ar fi suferit un accident. 

Femeia a oferit 4.000 de lei unei tinere, care s-ar fi prezentat la domiciliu ca fiind asistenta medicului, așa zisa asistentă fiind însoțită de un bărbat, care i-ar fi asigurat transportul cu mașina.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu i-au depistat pe cei doi în trafic, au oprit autoturismul și i-au identificat, asupra lor fiind descoperit și un plic în care se aflau 4.000 de lei.

S-a constatat că este vorba despre o tânără, în vârstă de 16 ani și un bărbat, în vârstă de 32 de ani, ambii sibieni, față de aceștia fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În același timp, la Penitenciarul Arad, s-a desfășurat o acțiune conexă celei din municipiul Sibiu, în urma controlului efectuat asupra unui deținut, sibian, în vârstă de 37 de ani, fiind descoperit un telefon mobil, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosit pentru apelarea femeii. 

Cei trei sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2021, ar fi săvârșit 7 infracțiuni de înșelăciune, în municipiul Sibiu, municipiul Mediaș și orașul Agnita, prejudiciul aproximativ fiind de 93.000 de lei.

Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

Cercetările sunt continuate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu” – precizează IPJ Sibiu.

Sursă foto: oradesibiu.ro