Polițiștii au început protestele: “Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI”

“Nu uitați! Astăzi am început prima formă a protestului anunțat, respectiv aplicarea AVERTISMENTELOR. Pentru a…


“Nu uitați! Astăzi am început prima formă a protestului anunțat, respectiv aplicarea AVERTISMENTELOR. Pentru a face dovada participării colegilor noștri la calendarul de proteste asumat, așteptăm să ne trimiteți în continuare avertismentele pe care le primiți pentru a le posta pe pagina noastră” – a anunțat pe Facebook azi, 1 decembrie 2021, Sindicatul Europol.

Polițiștii au dat, astfel, startul protestelor chiar de Ziua Naţională a României. Nemulțumiri sunt cu duiumul, însă ce-i deranjează enorm este că pensiile militare nu au fost indexate nici măcar cu inflația, iar din 2007 polițiștii nu au avut parte de măriri ale salariilor.

Sindicaliștii mai spun că noua coaliție nici măcar nu-i bagă în seamă, „în condițiile în care rezerviștilor nu le-a mai fost indexată pensia nici măcar cu inflația galopantă din ultimii 2 ani”.

„Personajele politice marcante, în mod populist, plasează pensiile militare în afara sistemului public de pensii cu scopul evident de a nu aplica majorarea procentuală promisă pensionarilor civili. Revendicările noastre vizează exclusiv aplicarea legilor în vigoare și în acest sens protestăm pentru aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 1 ianuarie 2022 și indexarea pensiilor militare cu indicele inflației”, spun sindicaliștii.

Polițiștii lovesc astfel la bugetul de stat, prin aplicarea doar de avertismente și spun că refuză să mai fie “folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI”.

Calendarul de proteste începe cu data de 1 decembrie 2021, când polițiștii sunt sfătuiți „să manifeste indulgență maximă față de cetățenii care săvârșesc contravenții și să sancționați în primul rând cu AVERTISMENT scris/verbal”.

În perioada 1-31 decembrie vor completa notificările către unități, în care își vor exprima dezacordul de a mai efectua ore suplimentare și de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care polițiștii nu le aveau în fișa postului, începând cu 1 ianuarie 2022.

Proteste vor avea loc în 13-15 decembrie 2021 în fața Prefecturilor în anumite județe, în data de 16 decembrie 2021 între 10:00 – 14: 00, în fața MAI, în data de 17 decembrie 2021, între 10:00-12:00, în fața sediului PSD, iar între orele 12:00-14:00 în fața sediului PNL, urmând ca între 14:30-16:00 protestul să fie în fața sediului UDMR.

„Va fi pentru prima dată când polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice care asigură guvernarea țării și asta pentru a le aduce aminte că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie să fie aplicată fără nicio excepție, de la 1 ianuarie 2022”, spun sindicaliștii Europol.