Pipote și ficăței cu Salmonella, retrase din 8 magazine din Vâlcea

Profi şi Penny au retras de pe rafturile magazinelor mai multe cantităţi de pipote şi…

Profi şi Penny au retras de pe rafturile magazinelor mai multe cantităţi de pipote şi ficăţei de pui, de origine din Polonia, contaminate cu Salmonella enteritidis. Acest fapt a fost anunțat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Produsele, livrate de societatea Copanex SRL, au fost livrate în rețeaua acestor magazine.

Din Profi Râmnicu Vâlcea, produsele au fost retrase din următoarele marketuri: Profi de pe Calea lui Traian 156-158, Profi de pe strada Mihai Eminescu, Profi de pe Calea lui Traian 104. De asemenea, pipotele și ficățeii au fost și pe rafturile magazinelor Profi din Bălcești și Drăgășani.
Din Penny s-au retras doar ficățeii livrați tot de firma Copanex din în cele două magazine Penny din Râmnicu Vâlcea (de pe strada George Coșbuc și de pe strada Gib Mihăescu), dar și din marketul din Drăgăsani.

Astfel, din reţeaua Profi s-a iniţiat retragerea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g.”, origine Polonia, Lot: 301021, data de producţie: 14.09.2021, iar data de expirare: 14.09.2022.

„Vă informăm că s-a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului menţionat mai sus, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis. Se recomandă persoanelor care au achiziţionat produsul din lotul menţionat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Profi. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în anunţ.

De asemenea, din reţeaua Penny s-a iniţiat retragerea tuturor loturilor de produse „Pipote de pui. Produs congelat. 500g.”, origine Polonia.

EAN: 7896589533311, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate. Produsele au fost livrate de aceeaşi societate – Copanex SRL.

Un alt anunţ de pe site-ul ANSVSA menţionează că din reţeaua Penny s-a decis retragerea unui lot de produse de „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g.”, origine Polonia, livrate tot de Polonia, din cauza contaminării cu Salmonella enteritidis.

Datele de indentificare sunt: Lot: 021121, data de producţie: 17.08.2021, data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731.

Persoanele care au achiziţionat produsul din lotul menţionat mai sus sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny, contravaloarea fiind restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.