Profesorii amenință cu greva generală. Vezi de când…

Sindicaliștii din învățământ ies la atac și amenință cu greva generală. Președintele federației sindicale ‘Spiru…

Sindicaliștii din învățământ ies la atac și amenință cu greva generală. Președintele federației sindicale ‘Spiru Haret’, Marius Nistor, a anunțat la un post de televiziune că protestele ar putea începe de luni, 10 ianuarie 2022.
Sindicalistul precizează că în aceste zile are loc un referendum în rândul angajaților din sistemul de învățământ, și în funcție de rezultat, dacă majoritatea va considera că este nevoie de proteste, personalul din educație va intra în grevă generală. Cadrele didactice ar putea refuza să mai încheie situațiile școlare ale elevilor.

Principala nemulțumire a profesorilor este că Guvernul nu a acordat de la 1 ianuarie 2022 creșterea salarială prevăzută de lege, ci doar o majorare de 4%. La rândul lor, guvernanții le cer cadrelor didactice să aibă răbdare pentru că deocamdată restrângerile bugetare nu permit creșterea salariilor cu mai mult.

“Am fost mințiți frumos, dle ministru” – i-a transmis sindicalistul ministrului Muncii.

De la 10 ianuarie încep orele elevii claselor primare, respectiv clasa pregătitoare şi clasele I – IV. Ceilalți elevi (gimnaziu și liceu) au început școala pe 3 ianuarie.