Ei sunt medicii de familie din Vâlcea care pot testa pentru depistarea COVID-19

În luna decembrie, Guvernul României a dat o ordonanță de urgență care să le permită…

În luna decembrie, Guvernul României a dat o ordonanță de urgență care să le permită medicilor de familie să facă teste rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu Covid. Astfel, medicii de familie vor fi plătiți cu 50 de lei/persoană testată. La Vâlcea au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate nu mai puțin de 75 de medici de familie.

Medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

Aceștia vor cumpăra testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Pentru activitatea de testare realizată vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecție necesare testării.

Medicii de familie care realizează testarea rapidă au obligaţia raportării rezultatelor în aplicaţia Corona Forms, imediat după efectuarea testării, nu mai târziu de ora 24.00 a zilei respective.

La Vâlcea au încheiat acte adiționale/contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiana in vederea depistarii infectiei cu SARS-CoV-2 nu mai puțin de 75 de medici de familie din tot județul. Mai jos, puteți descărca lista cu numele, adresa și programul fiecărui medic de familie în parte: