Salvamontiștii, în alertă. A crescut numărul intervențiilor la Voineasa

Lipsa ninsorilor din oraș i-a îndemnat pe vâlceni să de aventureze la minte pentru a…

Lipsa ninsorilor din oraș i-a îndemnat pe vâlceni să de aventureze la minte pentru a se bucura de zăpadă. Au profitat de faptul că în zona Voineasa a nins destul de mult, dar și de minivacanță și au dat buzna în zonele montane. Însă această bucurie de iarnă vine la pachet cu creșterea intervențiilor de urgență la care salvamontiștii sunt chemați.

Potrivit Salvamont România, în acest weekend, numărul apelurilor la care Salvamont a intervenit s-a dublat. Spre exemplu, în ultimele 24 de ore, la Voineasa au fost nu mai puțin de 8 apeluri, mai mare decât în alte week-end-uri.

„Această minivacanță a adus foarte mulți oameni pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna și pe crestele munților, a debutat cu o zi de foc pentru  salvamontiștii din întreagă țară confruntați cu un numar ingrijorator de mare de evenimente. 

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 104 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. În cazul acestor intervenții au fost salvate 123 persoane, dintre acestea 36 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au mai primit 50 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, a anunțat Salvamont România duminică, pe pagina de Facebook.