420 de elevi şi profesori din Vâlcea, confirmați cu COVID-19. Școlile NU se închid!

49 de clase și grupe de grădiniță din județul Vâlcea desfăşoară activitatea în mediul online…

49 de clase și grupe de grădiniță din județul Vâlcea desfăşoară activitatea în mediul online ca urmare a confirmării a cel puţin trei cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau pentru că li s-au îmbolnăvit cadrele didactice. Majoritatea cazurilor sunt în municipiul Râmnicu Vâlcea, așa cum era de așteptat.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea, vineri, 28 ianuarie 2022, în şcolile şi grădiniţele din judeţul Vâlcea erau active 420 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, peste 350 dintre acestea fiind în rândul elevilor, iar 65 sunt cadre didactice. Reprezentanții ISJ și DSP nu consideră, deocamdată, că ar trebui ca toate școlile din judeţ să treacă online.

În acest moment, gradul de ocupare al paturilor din spitalele din judeţul Vâlcea este de 29,30%. Rata de incidenţă la nivelul județul este de 5,34 la mia de locuitori, cu 33 de localităţi în scenariul roşu şi peste 2.000 de cazuri de îmbolnăvire active. În spitale sunt 139 de bolnavi cu noul coronavirus, dintre care şase sunt internaţi în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.