RAZII în VÂLCEA. 103 amenzi și 20 de permise reținute în două zile

 În perioada 8-9 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Polițiilor municipale și orășenești…

 În perioada 8-9 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Polițiilor municipale și orășenești au organizat și desfășurat acțiuni în tot județul Vâlcea pentru  prevenirea și combaterea încălcării normelor legale privind efectuarea transporturilor rutiere publice de persoane și mărfuri, precum și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul cauzelor principale.

Astfel, au fost controlate 345 de autovehicule, din care 56 de auto transport persoane, 95 auto transport marfă, 415 persoane legitimate și 145 de testări alcool. 

Au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale în cuantum de 33.780 de lei, dintre care 91 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 5 sanțiuni conform Legii 55/2020privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 2 sancțiuni conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, 2 sancțiuni conform O.G. 37/2007privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și 5 sancțiuni conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice 20 de permise de conducere( 11 depășire, 7 viteză, 1 neacordare prioritate vehicule, 1 circulație pe sensul opus de mers) și au retras 7 ceritifcate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 08 februarie a.c., un bărbat a fost depistat de polițiștii  din Drăgășani în timp ce ar fi condus un autoturism în municipiul Drăgășani, efectuând transport de persoane, contracost, fără a deține autorizație taxi. Acestuia i-a fost dispusă ca măsură complementară suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioada de 6 luni, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

La data de 09 februarie a.c., polițiștii Poliției Municipiului Drăgășani au identificat 2 persoane de sex masculin, care ar fi condus 2 autovehicule în municipiu, efectuând transport de persoane, contracost, fără a deține autorizație taxi. Acestora le-a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioada de 6 luni, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

foto ilustrativ