IPJ VÂLCEA. Aproape 150 de șoferi și pietoni au fost amendați de polițiști

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat în zilele de 15…

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat în zilele de 15 și 16 februarie a.c., acțiuni de prevenire și combatere privind legalitatea desfășurării transportului de persoane în regim TAXI și eliminarea pirateriei în domeniu, precum și pentru asigurarea respectării normelor rutiere de către pietoni în tot județul.

În cadrul acțiunilor polițiștii au legitimat 384 de persoane și au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 43.000 de lei pentru neregulile constatate la regimul rutier, dintre care 28 pentru pietoni, 10 pentru transport marfă șitransport persoane, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice(10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru depășiri neregulamentare și 3 pentru alte nereguli), fiind retrase și 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 15 februarie a.c., polițiștii din Drăgășani au identificat în trafic 3 bărbați care ar fi condus 3 autovehicule în municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, efectuând transport de persoane, contracost, fără a deține autorizație taxi.

În acest sens, polițiștii le-au aplicat sancțiuni contravenționale celor în cauză, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, fiindu-le  totodată, dispusă ca măsură complementară, suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioada de 6 luni. 

La data de 16 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au depistat în trafic un bărbat din comuna Mihăești, județul Vâlcea, care ar fi condus un autoturism pe DN 64, depășind limita legală de viteză.

În cauză, acesta a fost sancționat contravențional conform O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar ca măsură complementară i-a fost dispusă suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.