Acțiuni de amploare ale IPJ Vâlcea: Peste 780 de amenzi și 143 de permise reținute

Peste 780 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 143 de permise de conducere au…

Peste 780 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 143 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri și de ordine publică, în urma unei acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, care s-a desfășurat în perioada 7 – 13 martie a.c., în tot județul Vâlcea.

Astfel, până duminică, polițiștii vâlceni au intensificat controalele în trafic pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere soldate cu victime omenești, produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 786 de contravenţii, în valoare de peste 300. 000 de lei, pentru nerespectarea limitei legale de viteză (287), consumul de băuturi alcoolice la volan (11), depășiri neregulamntare (28), abateri ale biciliștilor (45), abateri ale pietonilor (9) și pentru nepurtarea centurii de siguranță (82).

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 143 de permise de conducere, dintre care 28 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 79 pentru depășirea limitei legale de viteză, 19 pentru alte nereguli și au retras 30 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier (5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și o infracțiune pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).