Pastilele de iodură de potasiu nu vor fi distribuite deocamdată. DSP Vâlcea a primit 520.000 de pastile

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a sucit și nu mai distribuie pastilele de iodură de potasiu…

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a sucit și nu mai distribuie pastilele de iodură de potasiu de luni, 4 aprilie, așa cum anunțase. La DSP Vâlcea au ajuns încă de luna trecută 520.000 de pastile, însă ele vor fi păstrate în depozit până la noi dispoziții.
Guvernul şi Ministerul Sănătăţii vor demara, începând cu săptămâna viitoare, o campania de informare a populaţiei referitoare la modul de administrare şi de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu. Potrivit unui comunicat de presă oficial, în momentul de faţă, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile.

„Campania de informare publica, distribuţia şi dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populaţiei sunt în responsabilitatea Mnisterului Sănătăţii. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populaţia cu vârsta între 0 şi 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.