Fostul camping din Ostroveni, câștigat de primărie în instanță. Zona va fi complet modernizată!

Două decenii în instanță! Atât a durat procesul intentat de Primăria Râmnicului pentru intrarea în…

default

Două decenii în instanță! Atât a durat procesul intentat de Primăria Râmnicului pentru intrarea în posesie a peste 3 hectare și jumătate de teren cât ocupă campingul din Ostroveni, inclusiv insula de pe lacul Căcăcioasa. În final, zilele trecute s-a finalizat procesul, iar instanța de apel – Curtea de Apel Pitești – a dat câștig de cauză Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Campingul este într-o stare avansată de degradare, însă primarul Gutău a declarat în nenumărate rânduri că vrea să readucă zona la viață.

“Sentinţa din 7 aprilie 2022 pune capăt unui demers juridic cu o vechime de peste două decenii şi obligă SC Batroscom SA (anterior Alutus SA – moştenitoarea fostelor active turistice ale OJT Vâlcea), prin lichidator judiciar, <să lase în deplină proprietate şi posesie> Municipiului terenul în suprafaţă de 35.711,88 mp (alcătuit din <Zona de Agrement Ostroveni-Sălcioara>, <Parc Sălcioara>, <Zona de Agrement Insula Pescarilor> şi drumul de acces), dispunând totodată şi modificarea în acest sens a cărţii funciare. Terenurile – care erau deja inventariate în domeniul public al Municipiului în baza a două Hotărâri de Guvern – vor fi reabilitate şi redate râmnicenilor sub forma unei zone mixte de agrement ce va completa facilităţile de acest fel existente în sudul Râmnicului (Ştrandul Ostroveni şi zona de picnic de pe malul lacului). Primarul Mircia Gutău mulţumeşte public consilierului juridic Alina Rusănescu care, împreună cu colegii din departamentele Juridic şi Cadastru ale Primăriei Râmnicului, a reuşit să câştige această speţă în favoarea comunităţii locale” – se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.