Avertisment de la ANPC – Atenție de unde cumpărați carne și ouă!

Director general al ANPC, Paul Anghel, le transmite avertismente celor care îşi fac cumpărăturile de…

Director general al ANPC, Paul Anghel, le transmite avertismente celor care îşi fac cumpărăturile de Paşte. Acesta susține să se evite cumpărarea de carne de la persoane şi din locuri neautorizate, precum din „portbagajele maşinilor”, chiar dacă preţul oferit este convenabil. De asemenea, este recomandat să nu se cumpere ouă de pe marginea drumului.

Iată și alte recomandări:

  •  Verificaţi, prin apreciere directă, produsele cumpărate. Carnea trebuie să prezinte la suprafaţă o peliculă uscată, de culoare roz până la roşie, să fie fermă şi elastică, atât la suprafaţă cât şi în secţiune, iar mirosul trebuie să fie caracteristic de produs proaspăt;
  • Atenţie la preţ! Verificaţi concordanţa dintre preţurile afişate la raft şi cele marcate pe bonurile de casă;
  • Produsele preambalate, care prezintă ambalajele deteriorate şi pentru care există suspiciunea deteriorării conţinutului, nu trebuie achiziţionate.
  • Achiziţionarea vopselei pentru ouă se va face numai din locuri autorizate şi se va citi cu atenţie eticheta produsului, care trebuie să conţină: numele şi adresa producătorului și lista ingredientelor.
  • Atentie! La vopsirea ouălor nu utilizaţi vopsea pentru alte destinaţii, precum cea tipografică sau pentru textile. Utilizarea altor tipuri de vopsele poate prezenta un real pericol pentru sănătate.
  • Atenție, de asemeena, la existenţa unor afişe cu informaţia “cozonac tradiţional”, “pască tradiţională”, fără ca operatorii economici să deţină atestat pentru produse tradiţionale.