DESCINDERI L la VÂLCEA. Prejudiciu de 750.000 lei din înșelăciuni pe internet

Poliţiştii prahoveni au făcut descins, miercuri, în judeţele Vâlcea şi Alba. S-au efectuat 10 percheziții…

Poliţiştii prahoveni au făcut descins, miercuri, în judeţele Vâlcea şi Alba. S-au efectuat 10 percheziții domiciliare într-un dosar care vizează infracţiuni de înşelăciune şi spălare a banilor în urma unor anunţuri privind vânzarea de utilaje folosite în agricultură. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 750.000 de lei.

În urma descinderilor au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, telefoane mobile, 26.000 de euro şi 81.200 de lei.

”Din cercetări, a reieşit faptul că, în perioada august 2020 – martie 2021, persoanele bănuite ar fi oferit utilaje, spre vânzare, prin intermediul unor site-uri de anunţuri. Ulterior primirii sumelor de bani solicitate prin transfer bancar, acestea nu mai puteau fi contactate de către cumpărători”, transmite IPJ Prahova.

Bănuiții puneau la vânzare utilaje agricole cu valori ridicate şi cereau bani în avans pentru livrarea acestora. Oamenii dădeau avansul, iar utilajul nu mai ajungea niciodată la ei, în timp ce suspecții se dispăreau.

Audierilor suspecților din Vâlcea au avut loc la noi în județ.