“În mod mișelește!”. Artificiul legislativ prin care salariile parlamentarilor și al președintelui au fost mărite cu peste 800 de lei

Este absolut incredibil, însă adevărat! Parlamentul României a votat un proiect de lege prin care toți demnitarii, de la parlamentari,…

Este absolut incredibil, însă adevărat! Parlamentul României a votat un proiect de lege prin care toți demnitarii, de la parlamentari, prefecți sau președintele țării, primesc bani în plus la salariu. Vorbim de sume cuprinse între 880 de lei și 1410 lei brut lunar.

Anunțul a fost făcut de deputatul USR Cristian Seidler, membru în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor. În ciuda faptului că există o înghețare a salariilor demnitarilor, useristul susține că parlamentarii PNL -PSD – UDMR au trecut prin plen o notă de corectare a unei erori materiale pentru un proiect de lege (Plx 21/2022), adoptat săptămâna trecută și citit marți, 8 iunie, în plenul Camerei Deputaților.

“În mod mișelește, coaliția PSD-PNL-UDMR majorează indemnizațiile tuturor demnitarilor, în loc să reducă de urgență cheltuielile statului. Este vorba de majorări pentru Președintele României, membrii Parlamentului, membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecți și subprefecți etc. La un simplu calcul, rezultă că creșterile se situează între 880 de lei brut lunar în cazul subprefecților și 1.410 lei brut lunar în cazul Președintelui României (…) Ziua ca hoții, în speranța că nu ar fi observat nimeni. Printr-o notă de corectare a unei presupuse erori materiale se aduc modificări cu impact bugetar substanțial, mai ales în contextul creșterii numărului de secretari de stat, care nu au fost cunoscute publicului larg anterior”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

USR a anunțat că săptămâna trecută a votat împotriva adoptării acestei propuneri și că va ataca acest proiect la Curtea Constituțională (CCR).