IPJ VÂLCEA. 126 de amenzi, 17 permise reținute și 5 dosare penale

Acesta este bilanțul zilei de ieri, 18 iunie a.c., când polițiștii rutieri din cadrul Serviciului…

Acesta este bilanțul zilei de ieri, 18 iunie a.c., când polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Rm. Vâlcea și Formațiunilor Rutiere au organizat si desfășurat actiuni tip BLITZ pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe DN7, DN64, DN 67, precum și DJ/DC de pe raza de competență.
În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 187 de autoturisme și au fost legitimate 206 persoane, fiind aplicate 126 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale.
Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 17 permise de conducere,6 fiind pentru conducerea pe drumurile publice cu viteza peste limita legală admisă, 4 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan și 1 pentru neacordare prioritate și 2 pentru alte abateri.
Totodată, polițiștii rutieri au întocmit 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.