Restricții pe Valea Oltului și Dealul Negru pentru traficul greu până la sfârșitul lunii august

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat decizia de a restricţiona traficul…

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat decizia de a restricţiona traficul autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone pe cele mai importante rute, printre care şi DN 7 / E 81, la final / început de săptămână, timp de două luni.

Restricţia de circulaţie este valabilă în perioada 1 iulie – 31 august, iar cei care nu o respectă riscă amenzi conform legislaţiei româneşti. Potrivit CNAIR, în perioada menţionată, traficul greu pe timpul zilei, la sfârşit de săptămână, nu mai este posibil, relatează adevarul.ro

Pe Valea Oltului şi Dealul Negru (DN 7 / E81), restricţia este valabilă între Piteşti (Argeş) şi Râmnicu Vâlcea (Vâlcea)  şi mai departe până la  Veştem (Sibiu), de la intersecţia DN 7 cu DN 7C şi până la intersecţia DN 7 cu DN 1, în fiecare vineri, în intervalul orar 18:00 – 22:00, iar sâmbăta şi duminica între 06:00 şi 22:00.

Restricţiile de tonaj au în vedere circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată MTMA mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.