Spitalele se pregătesc de un nou val de COVID-19. Se reactivează planurile la cererea Ministerului Sănătății

Pe zi ce trece, numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant. Autoritățile centrale au decis ca…

Pe zi ce trece, numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant. Autoritățile centrale au decis ca de săptămâna viitoare să se revine la raportarea zilnică a cazurilor. În acest context, DSP-urile au cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19, inclusiv la Vâlcea se va întâmpla acest lucru.

Managerii spitalelor sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19, ceea ce înseamnă că unitățile medicale care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID, în condițiile în care Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raporările să nu mai fie făcute zilnic.

Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de cazuri noi. Și în această săptămână este așteptată o nouă creștere, în condițiile în care ministerul i-a anunțat pe managerii de spitale că din 12 iulie se va reveni la raportarea zilnică.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat zilele trecute, într-o conferință de presă, că România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme presiune pe sistemul de sănătate.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.