Dosare penale pe șoselele din Vâlcea…

Două persoane s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați pe șoselele publice…


Două persoane s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați pe șoselele publice conducând în fără permis sau în stare de ebrietate.

Duminică, 17 iulie a.c., în jurul orei 17:59,  un bărbat din Călimănești a sesizat prin intermediul SNAU 112 faptul că, un alt bărbat conduce un tractor pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

La fața locului s-au deplasat polițiștii orașului Călimănești care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, identificând persoana în cauză, care era un bărbat de 31 de ani, domiciliat în orașul Călimănești, județul Vâlcea.

Cu ocazia verifiăarilor efectuate s-a constatat faptul că, tractorul în cauză nu era înmatriculat sau înregistrat în evidențele auto, iar conducătorul respectiv nu deținea permis de conducere pentru niciun fel de categorie. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, la data de 18 iulie, a.c., polițiștii orașului Brezoi au identificat în trafic o persoană de sex masculin în vârstă de 21 de ani, din orașul Călimănești, județul Vâlcea, care ar fi condus un autoturism în localitatea Brezoi, fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice..

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că, bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce suspendat, și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de de 0,68 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În acest sens, polițiștii au întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul subinfluența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.