Un incendiu la CET Govora a lăsat Râmnicul fără apă caldă. Vezi până când!

​ Pagube însemnate la CET Govora acolo unde ieri a avut loc un incendiu ce…

Pagube însemnate la CET Govora acolo unde ieri a avut loc un incendiu ce a lăsat municipiul Râmnicu Vâlcea fără apă caldă, iar agenții economici de pe Platformă fără abur industrial. Din păcate, problemele sunt serioase, iar un termen pentru reluarea furnizării agentului termin nu a fost dat pentru că depinde de mai mulți factori. Iată ce spune CET Govora:

COMUNICAT DE PRESĂ

In seara zilei de 27 iulie 2022, ora 20, s-a produs un eveniment constand in oprirea in avarie a generatoarelor G3 si G4, urmata de un incendiu la cablurile de evacuare a energiei electrice in Statia de 110 kV. La scurt timp, din cauza socului produs la intreruperea brusca a consumului de abur, cazanul de abur C5 s-a spart, devenind indisponibil. Aceste evenimenteafecteaza functionarea societatii CET Govora S.A, în sensul că nu mai exista posibilitatea de furnizare a energiei electrice si a aburului industrial.

Angajatii CET Govora SA depun toate eforturile pentru a se putea reveni la furnizarea cu energie termica, astazi 28.07.2022, incepand cu orele 2200.

In ceea ce priveste reluarea furnizarii energiei electrice si termice catre consumatorii industriali, aceasta se va relua numai dupa remedierea defectiunilor aparute de la cablurile de evacuare a energiei electrice in Statia de 110 kV.

In situatia in care remedierea defectiunilor nu este posibila va fi necesara inlocuirea acestor cabluri, care sunt de constructie speciala si se executa numai pe comanda.

Precizam ca CET Govora a contactat deja mai multe echipe de specialisti in acest domeniu.

​Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor afectati de intrerupere in aceasta perioada si asiguram ca vom lua toate masurile necesare pentru executarea intr-un timp cat mai scurt a lucrarilor si reluarea furnizarii agentului termic.

DIRECTOR GENERAL,

ing. Ion ROESCU