ATENȚIE! Avertizare de vreme severă în județul Vâlcea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de ploi abundente în 29…

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de ploi abundente în 29 de judeţe, printre care se numără și județul Vâlcea. Potrivit specialiștilor, va fi instabilitate atmosferică de vineri până duminică.

Totul începe de vineri ora 12.00 și ține până duminică ora 22.00, timp în care vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la deal și la munte, local în Transilvania, Banat și Oltenia, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (29/30 iulie) și în Moldova și nordul Dobrogea. Se vor înregistra averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Meteorologii avertizează că din după-amiaza zilei de sâmbătă (30 iulie), instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a țării.

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Tulcea.