FOTO-VIDEO. Pensiune din Vâlcea, cuprinsă de flăcări. Zeci de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale

UPDATE. În cazul incendiului de la Pensiunea Valahia, polițiștii vâlceni efectuează cercetări în cadrul unui…

UPDATE. În cazul incendiului de la Pensiunea Valahia, polițiștii vâlceni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Pensiunea Valahia, de la Brezoi – Păscoaia, a fost cuprinsă noaptea trecută de flăcări. În jurul orei 03.06, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor, dar și pentru salvarea a zeci de persoane rămase blocate pe balcoane.
La sosirea echipajelor de interventie s-a constatat ca incendiul se manifesta in camera centralei termice, in care se aflau materiale combustibile, cu degarari mari de fum, spatiile interioare fiind inundate complet cu fum.

În pensiune se aflau cazate 52 de persoane, din care 41 copii si 10 insotitori si administratorul pensiunii. Echipajele de interventie au salvat 20 de persoane care se aflau pe balcoanele de pe fațada principală a cladirii, acestea fiind în imposibilitate de evacuare din cauza fumului foarte dens acumulat pe casa scării.

Au fost transportati 14 copii si 1 adult însoțitor la Spitalul Brezoi, iar 2 copii au fost duși la UPU Vâlcea, majoritatea cu afectiuni generate de atac de panica. Pentru 5 copii au fost necesare inhalari de oxigen, in urma intoxicarii cu monoxid de carbon.
Au ars: materiale combustibile depozitate in camera centralei, pe o suprafata de 30 mp; Au fost degradate centrala termica si instalatia aferenta, instalația electrica, instalatia de alimentare cu apa, diverse electrocasnice depozitate, tocaria camerei centralei si peretii interiori ai cladirii.
Cauza probabila este efectul termic al curentului electric.
La interventie au fost alocate 2 ASAS de la Statia de Pompieri Brezoi, 2 ASAS, 1 autoplatforma, 1 autospeciala transport victime multiple, 1 SMURD, 1 ASASIR de la GI Rm. Valcea si 7 ambulante SAJ.